Over Jolanda Dobbe

Over mij

Ik ben Jolanda Dobbe. Na mijn universitaire opleiding tot psycholoog heb ik mijn basisaantekening diagnostiek bij het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen) behaald.

Diagnoses stellen vond ik interessant, therapie geven leek me toen als net afgestudeerde, niet bij mij passen. Ik had het gevoel dat ik ouder zou moeten zijn en  meer levenservaring zou moeten hebben om mensen te kunnen helpen met hun probleem. Allemaal excuses want mijn onderliggende overtuiging was dat ik dacht dat ik dat niet kon.


Na een tijdje freelance voor een psychiater te hebben gewerkt, ben ik als gedragsdeskundige bij Martin Gaus gaan werken. Daar heb ik ruime ervaring opgedaan met beïnvloeden van gedrag zowel bij hond als mens. Hier kon ik een mooie combinatie maken tussen mijn twee grote liefdes in het leven namelijk mensen en hun gedrag in alle facetten en honden.

Na een aantal jaar hier met veel plezier gewerkt te hebben werd het tijd voor een grote-mensen-baan zoals ik dat noemde. De psychologie bleef trekken maar ik keek nog steeds alleen in de richting diagnostiek.


Toen al snel duidelijk werd dat ik hier niet snel een baan in zou vinden heb ik mij omgeschoold richting ICT. Na het testen en diagnosticeren van problemen bij mensen en honden, ging ik nu applicaties testen. Het bloed kruipt echter natuurlijk waar het niet gaan.

Ook in de IT wereld was ik mensgericht en kwam ik vrij snel in een coördinerende en later leidinggevende rol. Daar waar ik de psychologie kon integreren in mijn werk deed ik dat. Nog steeds was ik zoekende wat ik in de psychologie nu precies zou willen doen.

De coaching bij Jolanda van Fenix Hypnotherapie was intens en warm. Doordat ze de spreekwoordelijke onderste steen boven haalt, had ik na één sessie al heel wat stof tot nadenken. Ik kom snel weer eens terug!

Arno

Het begin van de ommekeer

Zo’n 7 jaar geleden werd mij via het werk de kans geboden om een opleiding tot Jungiaans coach te volgen. Dit sprak me erg aan omdat in deze richting nadruk werd gelegd op het onderbewuste. Inmiddels weten we dat zo’n 95% van wat wij mensen doen onbewust gebeurt en dat we eigenlijk, maar 5% bewust bezig zijn. Hier kwam ik in aanraking met diverse methodes om het onbewuste te bereiken en te bestuderen.


De geleide visualisatie was een techniek die langs kwam die me erg aansprak. Toen ik vervolgens na een reorganisatie thuis kwam te zitten ben ik serieus gaan nadenken over het opzetten van een eigen praktijk. Ik kwam er echter al snel achter dat ik de snelle IT-wereld en het samen met een team voor een resultaat gaan niet helemaal kon missen. Ik ben iemand die met mensen moet werken en ook samen.


Na weer een baan in de IT te hebben gevonden heb ik dat idee van een eigen praktijk niet doorgezet. Nog steeds met de onderliggende overtuiging; dat kan ik niet. Maar de psychologie en de interesse hierin bleef, vooral naar andere technieken en methoden. Toen kwam ik in aanraking met hypnose en hypnotherapie. Ik heb dit eerst met een kritische blik bekeken. Ik was niet zomaar overtuigd.


De onderliggende overtuiging die ik nog steeds had, namelijk dat ik het toch niet kon, werd tijdens de opleiding al snel boven water gehaald en getackeld. Na te hebben ervaren wat hypnose nu precies inhield, had ik mijn richting en het vertrouwen in mezelf gevonden.

Dit was de manier waarop ik mensen wilde helpen. Een manier die bij mij past. Procesmatig, praktisch en vooral snelle resultaten. Eigenlijk dat wat iedereen wil, namelijk snel van je probleem af en niet jaren week in week uit over je probleem praten.


Ik heb mijn passie gevonden!! Laat jij je ook overtuigen?

Producten

Zelfhypnose thuis

Wil je thuis de speciaal door Fenix hypnotherapie ontwikkelde MP3 voor zelf hypnose proberen?

Vaginisme

Wil je ‘Het vaginisme thuisprogramma‘ bestellen?

Help mee de seksuele revolutie 2.0 te starten voor meer blije seks!

Eén op één behandeling

Tijdens de persoonlijke sessies gaan we vooral op zoek naar de onderliggende bron van het seksuele probleem. Vaak is er met 3 sessies al een enorme verbetering.
STOP! Dat is helemaal niet nodig!

Ik help je om seks weer leuk te maken en los seksuele problemen op. Vaak al in 3 sessies.
Bel of mail voor meer informatie of een afspraak, voor al je seksuele problemen of vragen!

Kamelenliefde (boek)

In 2011 besloot ik een boek te schrijven. Gewoon om te kijken of ik het kon. Ik zat in een periode in mijn leven dat mijn laatste relatie net verbroken was en ik als single genoeg tijd tot mijn beschikking had. Het idee wat zich in mijn hoofd vormde besloot ik uit te werken tot een boek. Toen het klaar was besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en te uploaden om te laten beoordelen op geschiktheid om te publiceren. Groot was mijn verbazing dat ik uitgenodigd werd op een bijeenkomst voor nieuwe schrijvers en daar een contract kreeg aangeboden. Kamelenliefde was in 212 een feit. Je kunt je wellicht voorstellen hoe trots ik me voelde om mijn eerste echte boek in mijn handen te houden.

Samenvatting

Kamelenliefde is een moderne lovestory waarin heel eigentijds, tekst wordt afgewisseld met sms-verkeer. Heel herkenbaar voor iedereen die ooit een vakantieliefde in het buitenland heeft gehad. Wat het boek meer diepgang geeft is het feit dat het zich afspeelt in het moderne Egypte, vlak na de val van Mubarak. Het laat ook zien hoe de ‘gewone’ Egyptenaar deze periode van politieke onrust beleeft. De cultuurverschillen waar de hoofdpersoon tegenaan loopt, worden onder de loep genomen vanuit de behoefte om de verschillen in gedrag en beleving te willen verklaren. Een verhaal waarin de hoofdpersoon haar relaties en belevenissen met de nodige zelfspot beschrijft.

Over de auteur

“Ik ben in 1967 geboren in Voorburg en daar, na wat omzwervingen ook weer teruggekeerd. Als afgestudeerd psycholoog ben ik werkzaam als manager in de IT branche. Vanuit mijn achtergrond in de persoonlijkheidspsychologie is er altijd de onweerstaanbare interesse in het gedrag van mensen blijven bestaan. Vooral het anders zijn trekt. Andere culturen, maar ook mensen die zich anders gedragen, volg ik met verwondering en interesse vanuit de diepgewortelde behoefte om te verklaren, te begrijpen en te ontdekken hoe het ook anders kan.”

Vraag hier het gratis E-book aan

arrow_drop_up arrow_drop_down